Ciclul creației conform filosofiei yoga

Brahmacakra: The Origin and Destiny of Creation from Didi Devapriya on Vimeo.

Conform străvechilor învățături Yoga, tot ceea ce se află în univers se mișcă – în mod conștient sau înconștient – în jurul Nucelului Cosmic, Sufletul Suprem, sau Brahma. Fiecare atom care intră în ciclul creației trece printr-o evoluție graduală a conștiinței. În cele din urmă, conștiința umană are posibilitatea de a reflecta complet și din plin Conștiința Cosmică și se poate contopi înapoi în Starea Supremă, printr-o uniune de fericire desăvârșită, cunoscută sub numele de Yoga Samadhi. Acest ciclu, cuprins între pornirea din starea de fericire supremă și călătorind înapoi la aceeași stare completă de desăvârșire, poartă numele de Brahmachakra.

Aici este o reprezentare creativă și artistică a Brahmacackra bazată pe Ananda Sutram – sămânța de la care derivă întreaga filosofie Ananda Marga, așa cum a fost ea propovăduită de învățătorul spiritual Shrii Shrii Anandamurtii.

Acest video a fost realizat de călugărițele yoghine ce au participat la trainingul de la Centrul de traininguri din Suedia în anul 2001, în colaborare cu Hitendra de la Innervision Studios.

Spread the love