Misticism

“Cea mai pura emotie de care suntem capabili este emotia mistica.” (Einstein)

Cea mai preţioasă călătorie este aceea către sufletul nostru, către noi înşine. Călătorie ce o facem în singurătate.  ( Mircea Eliade)
 

“Ce inseamna de fapt misticismul? Inseamna calea pe care realizam cunoasterea. Misticismul este similar cu filozofia, cu exceptia faptului ca in filozofie se merge pe orizontala, pe cata vreme in misticism se merge pe verticala.” (Elie Wiesel)

“Tezaurul tau este launtric. El contine tot de ceea ce vei avea vreodata nevoie.”(Hui-Hai)

“Odata ce ai prins gustul zborului vei pasi pe pamant cu ochii indreptati spre cer, pentru ca acolo ai fost si acolo ravnesti sa ajungi.” (Leonardo DaVinci)

“In ceea ce priveste calitatile sufletelor noastre sau cine salasluieste in ele, sau cat de pretioase sunt ele, acestea sunt lucruri pe care rareori le luam in considerare si deci prezervarea frumusetii sufletului ne preocupa prea putin.” (Sfanta Tereza din Avila)

“Misticismul este evolutia de la dragostea conditionata catre dragostea neconditionata. “ (Shrii Shrii Anandamurtii)

Constiinta Suprema este prezenta in minte in aclasi fel in care untul este prezent in lapte. Amesteca-ti si bate-ti mintea cu meditatia si-ti vei descoperi esenta launtrica.

“Majoritatea omenilor alearga incolo si incoace cautand fericirea si implinirea dorintelor lor. Ei nu realizeaza ca secretul fericirii se afla ascuns in mintea lor ca o comoara pretioasa. In mod normal noi folosim numai o fractiune din potentialul nostru infinit , din cauza stresului, anxietatii si nelinistei. Adormita in mintea noastra exista o cantitate imensa de cunoastere si energie. Sursa acestei cunoasteri si energii infinite este insasi Constiinta Suprema. Ea este prezenta in orice entitate din univers.”

“O ferma putere de decizie si determinare sunt necesare pentru ca orice efort sa fie incununat de succes. Este foarte important sa facem alegerea potrivita si apoi sa actionam cu fermitate. Adversarii si oponentii, indiferent cat de puternici, vor trebui in final sa renunte in fata unei vointe determinate. Oamenii cu o astfel de mentalitate se avanta in actiune cu toata credinta si sinceritatea. Ei folosesc toata puterea – fizica, mentala si spirituala si nu renunta pana cand nu indeplinesc datoria. Zelul lor entuziastic si concentrarea ii inspira pe altiii si rezultatul luptei lor devine o experienta fructuasa si nobila.”

Spread the love