Arhive Video

Cântecele spirituale ale noulul răsărit

Fondatorul Ananda Marga, Prabhat Rainjan Sarkar a compus o bază fundamentală de cântece poetice, evlavioase, cunoscute ca Prabhat SamgiitaCântecele Noului Răsărit. Fiecare cântec surprinde un anume sentiment interior în relația noastră cu Entitatea Supremă. Unele cântece sunt pline de tristețe și dor, altele pline de extaz, reflectând astfel suișurile și coborâșurile călătoriei spirituale. Multe dintre cântece sunt meditații reflexive asupra frumuseții naturii și a metaforelor pe care le evocă.

În următorul cântec, Madhur giiti – Cântecul dulceței, interpretat de Jyosna La trobe, unul dintre sensurile simbolice ale ghirlandei de flori este oferirea tuturor gândurilor noastre către acel Învățător Divin dinlăuntru nostru. În India, elevii oferă deseori ghirlande de flori profesorilor lor, la fel cum elevii din România oferă profesorilor lor buchete de flori.

Oricum, ghidul nostru lăuntric divin iubește să primească atenția gândurilor noastre. Noi îi oferim aceste ghirlande simbolice de flori prin ajungerea la acel spirit sfânt, la acel invățător interior, prin gândurile noastre interioare de dor, iubire și dulceață. Cântecul repetă refrenul „Aro kache, aro kache”, care înseamnă „Vino, mai aproape, vino mai aproape”. Deci, precum noi oferim ghirlanda gândurilor noastre și simțim astfel dulceața iubirii și parfumul ei în inimile noastre, ne dorim tot și tot mai mult să ajungem mai aproape, mai aproape…

 

Iată traducerea:

Cântecul dulceței

Lirele tuturor minților cântă azi

Pe același ton.

O mireasmă cereascp radiază din inimile noastre.

 

Te-ai pogorât pe acest pământ

Cu frumusețea ta nemaivăzută

Trezind acest sentiment vibrant în tot.

 

Nu îmi rupe ghirlanda de flori,

Este singura mea bogăție – ea conține toată iubirea mea

Vino mai aproape de mine,

Vino mai aproape, și mai aproape,

Ia tot ce am.

Pentru a asculta și a afla mai multe despre cântecele lui Prabhat Samgiita, vizitați Prabhat Samgiita net.

 

Ciclul creației conform filosofiei yoga

Brahmacakra: The Origin and Destiny of Creation from Didi Devapriya on Vimeo.

Conform străvechilor învățături Yoga, tot ceea ce se află în univers se mișcă – în mod conștient sau înconștient – în jurul Nucelului Cosmic, Sufletul Suprem, sau Brahma. Fiecare atom care intră în ciclul creației trece printr-o evoluție graduală a conștiinței. În cele din urmă, conștiința umană are posibilitatea de a reflecta complet și din plin Conștiința Cosmică și se poate contopi înapoi în Starea Supremă, printr-o uniune de fericire desăvârșită, cunoscută sub numele de Yoga Samadhi. Acest ciclu, cuprins între pornirea din starea de fericire supremă și călătorind înapoi la aceeași stare completă de desăvârșire, poartă numele de Brahmachakra.

Aici este o reprezentare creativă și artistică a Brahmacackra bazată pe Ananda Sutram – sămânța de la care derivă întreaga filosofie Ananda Marga, așa cum a fost ea propovăduită de învățătorul spiritual Shrii Shrii Anandamurtii.

Acest video a fost realizat de călugărițele yoghine ce au participat la trainingul de la Centrul de traininguri din Suedia în anul 2001, în colaborare cu Hitendra de la Innervision Studios.

Didi A. Devapriya, invitata la 6 TV

Didi A. Devapriya a fost invitată la TV6 la emisiunea realizată de Stefan Pușcă, Dialoguri între minte și inimă, difuzată în data de 21 iunie 2014. Emisiunea se bucură de o mare popularitate printre cei interesați de sănătate, spiritualitate și un stil de viață plin de satisfacții.

Didi povestește telespectatorilor despre principiile umanitare, sociale și spirituale care ghidează Ananda Marga. Coordonând în același timp o grădiniță alternativă, un centru holistic de dezvoltare, un centru de zi pentru copii defavorizați și o grădină socială bio care integrează tineri defavorizați în câmpul muncii, activitățile lui Didi A. Devapriya, președinta AMURTEL, par deja copleșitoare pentru mulți dintre noi. Cu toate astea, Didi are multe planuri de viitor și o impresionantă voință de muncă și de a face bine celor din jur.