Ce este meditatia?

boat with rowerMantra este ca o barca, cu ajutorul careia putem traversa apele involburate ale mintii pentru a ajunge la tarmul linistit al sufletului.

Meditatia este calmarea si concentrarea mintii asupra esentei noastre cele mai profunde. De obicei mintea noastra rataceste neobosita, palpaind ca flacara unei lumanari in vant, fiind usor de tulburat de catre influentele externe. Meditatia este ca si concentrarea unor raze disparate de lumina intr-o singura raza laser care poate penetra prin turbulenta constientului si subconstientului, pana cand intra in contact cu beatitudinea pacii profunde a Sinelui nostru infinit.

Mantra este lentila care concentreaza aceasta raza laser. Ea consta intr-un sunet pur care are un efect sincronizator asupra vibratiei agitate a mintii si care se acordeaza cu vibratia Mintii Cosmice.

Menirea mintii este aceea de a gandi si deci, in loc de a incerca sa alungam toate gandurile, meditatia mentine mintea angajata in mod activ in conceperea unui singur gand subtil si elevat. Alegerea mantrei si insemnatatea ei sunt foarte importante deoarece o alta tendinta fundamentala a mintii este aceea de a adopta o anumita stare de spirit, in functie de gandurile pe care le genereaza. Cel mai elevat si mai pur gand este prezenta plina de dragoste si compasiune a constiintei eterne infinite. Aceasta este esenta noastra inerenta si aceasta esenta exista in fiecare fiinta a creatiei. Atunci cand mintea noastra exerseaza acest gand, putem experimenta un sentiment de unificarea cu Sinele nostru si cu intregul univers.

Spread the love